גופי תאורה דקורטיביים
כבר מזה זמן שתאורה איננה אלמנט פונקציונאלי בלבד. גופי התאורה והאור הנובע מתוכם הם אחד האלמנטים הדרמטיים והדומיננטיים ביותר בעיצוב פנים – הן בחלל הביתי והן בחללים מסחריים וציבוריים. גופי תאורה דקורטיביים הפכו להיות הסטנדרט, והיום תוכלו למצוא אותם כמעו בכל בית.
מגמות עכשוויות בתאורה דקורטיבית
כבר מזה זמן שתאורה איננה אלמנט פונקציונאלי בלבד. גופי תאורה דקורטיביים והאור הנובע מתוכם הם אחד האלמנטים הדרמטיים והדומיננטיים ביותר בעיצוב פנים – הן בחלל הביתי והן בחללים מסחריים וציבוריים. את התאורה הדקורטיבית ניתן לחלק לשני חלקים עיקריים:
תאורה סמויה – באמצעות גישה זו מבליעים/מעלימים את גופי התאורה עצמם, אך יחד עם זאת מעצימים מאוד את החומר – האור. אין כמו אור ממוקד, או מפלי אור השוטפים אזור מסוים בחלל על מנת ליצור נקודת עניין, או מוקד של תשומת לב. בתוך גומחה, לאורך מסדרון, מעל מדפים, מול יצירות אמנות – בכל מקום שאליו רוצים להפנות את המבט, רצוי לשלב גופי תאורה מסוג זה ההופכים את האור הנובע למוקד האסתטי. באמצעות גופי תאורה שקועים ניתן לייצר משחקים של אור-צל, נסתר-גלוי באופן מושכל ומתוכנן שיוצר אווירה רצויה. תאורת הלדים העכשווית מאפשרת לשלב פסי תאורה נסתרים, בצבעים שונים, על מנת להעצים עוד יותר את הרגש שנוצר מהמפגש עם חוויית התאורה.
גופי תאורה דקורטיביים – גישה זו, בשונה מהגישה הקודמת מעצימה את נוכחות גוף התאורה עצמו והופכת דווקא אותו לאלמנט דומיננטי בחלל. בשנים האחרונות ניתן לראות מספר מגמות בתחום זה – ראשית, מגמת גוף התאורה בצורת שנדלייר, בדרך כלל משולב בקריסטלים. גופי תאורה מסוג זה מתכתבים עם סגנונות עבר, אך עם טוויסטים שונים המאפשרים לשלב אותם באופן מתוחכם גם בחללים המעוצבים בסגנון מודרני, ליצירת שפה הרמונית. אם פעם גופי תאורה מסוג זה נרכשו בעיקר למבואות בתי מלון, מספרות, מסעדות וכד', כיום ניתן לשלב גופי תאורה דומיננטיים אלה גם בחללים של בתים פרטיים ויותר מכך, גם בחללים משרדים, ליצירת אלמנט של הפתעה.
שנית, מגמה נוספת בגופי התאורה הדקורטיביים היא החזרה לגופים העשויים בעבודת יד. פסי הייצור התעשייתיים, גם כאלה המפיקים מוצרים איכותיים ויוקרתיים, אינם יכולים להשתוות למוצר אשר אוצר בתוכו את מגע יד האמן. הכמיהה למגע האישי, הרצון להתרחק מפס הייצור המנוכר והרצון למשהו ייחודי ופרטני, מאפיינים את עיצוב הפנים העכשווי בכלל ואת תחום גופי התאורה בפרט.
שלישית, מאפיין נוסף של גופי התאורה הדקורטיבית הוא אלמנט ה- Super Size Me . גם זו מגמה הנצפית בתחומים אחרים של עיצוב הפנים וקיימת גם בתחום גופי התאורה. גופי תאורה ענקיים, דרמטיים ובעלי נוכחות פיסולית הופכים להיות חלק מעיצוב הפנים בהיותם "Eye Catchers " ממדרגה ראשונה וכן, גם נושא לשיחה.
וכמובן, בעיצוב פנים, כמו בעיצוב פנים, שילוב של גופים תאורה דקורטיביים נסתרים המדגישים את האור וגופים גלויים ובעלי נוכחות היא הדרך למקסם את האסתטיקה של התאורה.