חנות חשמל אדר אורון בנתניה - חובה לראות - איך בוחרים נורה

איך בוחרים נורה?

מה צריך לדעת?
 
הדבר החשוב ביותר שצריך לדעת הוא איזו נורה תתאים בצורה האופטימלית לצורך שלכם.
  • הצורך – יש לנו מגוון גדול של מקומות שבהם אנחנו צריכים להתקין נורות: הבית – על שלל חדריו (הנורה שתתאים למטבח היא לגמרי לא הנורה שתתאים לחדר הילדים), העסק (אם מדובר במשרד התאורה תהיה בו פחות או יותר כמו בבית, אבל אם מדובר באולם תצוגה או במפעל היא תהיה שונה לחלוטין), הגינה (יש נורות מיוחדות שעמידות בפגעי מזג האוויר) ועוד.
     
  • סוג הנורה – יש כמה וכמה סוגי נורות, כאשר לכל סוג יש מאפיינים משלו:
  1. נורת להט / ליבון – הנורה שכולנו מכירים מהבית. נורה סטנדרטית המורכבת מסליל מתכת שמגיע לטמפרטורה מאוד גבוהה כשעובר בו זרם חשמל. בתוך גוף הזכוכית שעוטף את הסליל ישנו גז מיוחד אשר מעכב את התפרקות הסליל כתוצאה מהחום, וכך מאריך את חיי הנורה. מבחינת מחיר – נורה זו היא הזולה ביותר, אבל חשוב לזכור שהיא גם בזבזנית החשמל הגדולה ביותר ושאורך החיים שלה הוא הקצר ביותר. לכן, רגע לפני שאתם שולחים שוב את היד אל מדף הנורות הסטנדרטיות, כדאי שתבדקו את שאר הסוגים.
     
  2. נורת הלוגן – נורה זהה במאפייניה לנורת הלהט, רק שהגז הנמצא בגוף הזכוכית הוא גז הלוגן, אשר מאריך את חיי הנורה פי שניים לפחות.
     
  3. פלורסנט – נורה לבנה שחלקה העליון מסולסל. נורה זו בנויה מצינורות זכוכית אשר בהם זורמת כספית. כשהכספית פוגשת זרם חשמלי אדיה הופכים להיות אור אולטרה-סגול. אור זה נצמד לציפוי הזוהר שנמצא בחלק הפנימי של צינורות הזכוכית והתוצאה היא הפצת אור סגלגל המוכר לנו ממטבחים ומאולמות תצוגה שונים. אם בעבר אור נורת הפלורסנט היה לבן בלבד, הרי שהיום ניתן למצוא גם נורות פלורסנט בעלי אור צהבהב. אורך החיים של נורה כזאת, אגב, יכול להגיע ל-15,000 שעות, כך שמדובר ברכישה משתלמת למדיי.
     
  4. נורת לד (LED) – בניגוד לאחיותיה, נורת הלד אינה מכילה חוט להט, אלקטרודות או כל חלק מכני אחר. היא בנויה ממעגל חשמלי בשם דיודה שמתרגם את הזרם החשמלי להדלקה של הנורה. משך החיים של נורות הלד גדול משמעותית מהאחרות (25,000 – 50,000 שעות!!) וצריכת החשמל שלהן נמוכה.
אז... איך בוחרים נורה?

לאור כל האמור לעיל, אין בכלל ספק שהנורה הטובה ביותר היא נורת הלד. למרות זאת, מעט אנשים יחסית בוחרים בה, כי מחירה גבוה מאוד ביחס למחיריהן של הנורות האחרות. אם לגלות לכם סוד קטן – אם תשבו ותחשבו באמת את המחיר שאתם משלמים עבור הנורות הזולות במשך תקופת הפעילות התקינה של נורת הלד, תראו שבסופו של דבר על הנורות הזולות תשלמו יותר.

אם דיברנו על התאמת הנורה לצורך, אפשר לסכם בקווים כלליים ולהגיד, שלחדרי השינה בבית אפשר בהחליט להסתפק בנורות רגילות, אבל שנורת לד תחזיק מעמד הרבה יותר זמן, ושעבור אולמי תצוגה ומקומות בהם האור צריך לדלוק הרבה מאוד שעות רצופות – נורות פלורסנט או לד תהיינה שתיהן בחירות נכונות.
 
לא בטוחים איזו נורה מתאימה לצורך שלכם?
צוות היועצים המקצועיים של א.ד.ר אורון ישמח לעמוד לשירותכם.
נכון שלפעמים הדברים שנראים לנו הכי פשוטים מתבררים בסופו של דבר דווקא כמאוד מורכבים? בחירת נורה. לכאורה אחת הפעולות הפשוטות שאנחנו מבצעים כלאחר יד, אבל אם נמשיך לעשות כך, יכול להיות שנמצא את עצמנו רוכשים עוד ועוד נורות, פשוט – כי אנחנו בוחרים את אלה הלא מתאימות.

מהיום – דברים משתנים. לאחר קריאת המאמר הזה תדעו בדיוק איזו נורה לבחור לכל צורך, ותוכלו להאריך את משך הזמן שעובר
בין רכישה אחת לאחרת.